Навчання профактиву з соціально – правових питань: практично й на перспективу

67446788Відповідно до плану роботи обласного комітету Профспілки, у приміщенні управління освіти м. Вознесенська, 20 травня поточного року відбувся обласний регіональний семінар – навчання на тему : «Правові поради для освітян».

         В роботі семінару взяли участь голови первинних профспілкових організацій м. Вознесенська, голови Вознесенської, Новоодеської, Веселинівської, Братської, Єланецької районних організацій Профспілки та фахівці обласного комітету Профспілки.

На початку кущового семінару виступила начальник управління освіти Вознесенської міської ради Кисільова Світлана Олександрівна, яка привітала усіх із Всесвітнім днем вишиванки та повідомила присутнім про стан розвитку освітньої галузі міста і фінансування галузі освіти на період відпускної кампанії .

Крючкова С.О., голова міської організації Профспілки м. Вознесенська, у своїй презентації розповіла, як вирішуються питання в разі порушення трудових прав працівників освіти – членів Профспілки та проінформувала про діяльність міської організації із соціально - економічних питань.

З досвідом роботи первинної профспілкової організації Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ст..№2 на тему «Форми співпраці виборного органу первинної профспілкової організації з керівником закладу освіти з питань оплати праці» виступила голова профкому Догар С.Я.

Також робота семінару проходила на основі методів круглого столу. Так, для висвітлення основних форм трудових відносин учасники виконували ситуаційні вправи щодо внесення змін до Правил внутрішнього розпорядку закладів освіти та розвязували зарплатні питання: «Вмій захищати свої права».

Цікавим та корисним для учасників семінару було проведення правового квесту на тему: «Реалізуємо норми чинного законодавства у профспілковій діяльності щодо захисту трудових прав та гарантій працівників».

670099999

Всі думки та ідеї, висловлені під час семінару - навчання, допоможуть головам первинних профспілкових організацій закладів освіти вчасно зорієнтуватися й залишитися впливовими та сучасними, дієвими і активними, міцними та солідарними.

Крючкова С.О., голова Вознесенської міської організації Профспілки.

З офіційних джерел