Творчий проєкт «І на тім рушникові». Підсумки

28051

У травні 2020 року у Первомайську фінішував творчий проєкт  «І на тім рушникові», організований управлінням освіти Первомайської міської ради. Але, на жаль, через пандемію урочистостей з підведення його підсумків не проводилося. Тому цьогоріч 20 травня, у Всесвітній день вишиванки, відбулася зустріч начальника управління освіти Галини Остапенко, директора ЦПРПП Анастасії Рябикіної та голови Первомайської міської організації Профспілки освітян з учасниками даного проєкту.

Автор ідеї проєкту – Жанна Семененко-Руських, майстриня з вишивки, голова Миколаївського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва. Координатор проєкту –  Анастасія Рябикіна, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Первомайської міської ради.

28052

Упродовж жовтня 2019 - травня 2020 років 14 шкільних команд вишивали рушники-обереги, якими в закладах урочисто будуть зустрічати першокласників й проводжати випускників у доросле життя.

Під час майстер-класів протягом року майстриня з вишивки Жанна Семененко-Руських  навчала рушникових технік вишивання  шкільних координаторів, а вони в свою чергу передавали цей досвід членам своїх команд.

28053

Усього до міського проєкту «І на тім рушникові» долучилося 80 осіб: педагоги, учні, колишні випускниці шкіл міста, мами та бабусі випускників.

Для виготовлення рушників учасниками використано 40 метрів бавовняного рушникового полотна та 408 мотків муліне. А це 19 тисяч 408 метрів ниток. Застосовано близько 20 вишивальних технік.

28054

Кожен рушник – унікальний. Кожен уже має свою історію.Тож хай  рушники, вишиті в молитві натхненними майстринями,  стануть надійними оберегами всім дітям міста, захищають їх від усього злого, приносять щастя, добро і любов.

28055

28056

Висловлюємо щиру подяку усім вишивальницям та вишивальникам за натхненну роботу. Бажаємо творчої наснаги й нових ідей!

А на згадку про участь у проєкті кожен з його учасників отримав збірник-презентацію (у 2 частинах), підготовлений А.В. Рябикіною, та виданий за сприяння міської організації Профспілки освітян. У збірнику представлено перебіг та результати міського проєкту «І на тім рушникові».

Голова Первомайської міської організації

Профспілки освітян Ірина СИСОЄВА

З офіційних джерел