Соціально-економічний напрямок

Рекомендації щодо складання розкладу уроків: крок за кроком

Розклад уроків — це документ, що оптимізує навчально-виховний процес, регламентує трудовий ритм впливає на творчу віддачу вчителів та учнів. Під час складання розкладу уроків для 5-11-х класів  необхідно дотримуватися вимог Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14 серпня 2001 р. № 63.

Детальніше...

Щодо порядку вивільнення працівників

Міністерство соціальної політики  Українив межах компетенції повідомляє у листі від 06 серпня 2015 року  № 11812/0/14-15/06 про порядок вивільнення працівників.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом лише у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.

При звільненні працівників за пунктом 1 частини першої статті 40 КЗпП має бути дотриманий певний порядок вивільнення.

Роботодавець повинен видати наказ про внесення змін в організацію виробництва і праці, в якому розкривається зміст цих змін.

Потім скласти і затвердити новий штатний розпис.

Детальніше...

Субсидії студентам вищих навчальних закладів

У зв’язку зі підвищенням тарифів на комунальні послуги та актуальністю питання оформлення субсидій студентам вищих навчальних закладів на відшкодування оплати за проживання у гуртожитках повідомляємо наступне.

Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 з урахуванням внесених змін, зокрема постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій».

Детальніше...

Встановлення тарифного розряду керівникові гуртка

Згідно з Переліком посад педагогічних та науково – педагогічних працівників, затвердженим постановою КМ України від 14.06.2000 № 963, посада керівника гуртка належить до педагогічних. Місячну заробітну плату керівників гуртків обчислюють відповідно до пункту 90 Інструкції № 102  від 15.04.1993р., враховуючи такі дані, як :

1. Обсяг фактичного навантаження ;

2.Норма годин на ставку заробітної плати ( посадові оклади) керівників гуртків виплачуються за 3 години педагогічної роботи на день ( 18 годин на тиждень)  згідно з пунктом 64 Інструкції № 102 ;

3.Тарифний розряд, встановлений за результатами атестації. ( 8-10 тарифні розряди   відповідно до  додатку 8 Наказу Міністерства освіти і науки України № 557 від 26.09.2005р.)

Таким чином, керівникові гуртка, який не пройшов підвищення кваліфікації за посадою, що відповідає профілю гуртка за результатами атестації встановлюють 8 – тарифний розряд. У разі проходження підвищення кваліфікації за спеціальністю, яка відповідає профілю гуртка, даному  працівнику можуть бути встановлені вищі тарифні розряди.

Набрав чинності наказ щодо порядку надання одноразової адресної допомоги випусникам ВНЗ

24.07.2015 року набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України 11.06.2015 № 616 "Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2015 році".

Зокрема, документом визначається, що  випускникам вищих навчальних закладів , які у 2014 - 2015 навчальному році здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах  надання одноразової адресної грошової допомоги у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Документи:
Скачать файл (Наказ МОН № 616.pdf)Наказ МОН № 616.pdf[ ]146 Kb

Детальніше...

З офіційних джерел