Соціально-економічний напрямок

Порядок компенсації за роботу у вихідний день

Згідно зі ст.71 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП), робота у вихідні дні забороняється. Залучення деяких працівників до роботи в ці дні допускається тільки з дозволу установи, організації і лише у виняткових випадках, визначених законодавством, а також ч.2 цієї статті.Залучають працівників до роботи у вихідні дні за письмовим наказом (розпорядженням) керівника .

Відповідно до ст.72 КЗпП, робота у вихідний день може компенсуватися за згодою сторін наданням іншого дня відпочинку або в грошовій формі у подвійному розмірі.

Детальніше...

Оплата праці працівникам під час простою

Відповідно до п. 77 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 15.04.1993 р. № 102 у випадку, коли в окремі дні заняття не проводяться з незалежних від учителя причин, його оплата здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, за умови, що вчитель виконує іншу організаційно-педагогічну роботу. При відсутності такої роботи час простою оплачується в порядку і розмірах, визначених статтею 113 Кодексу законів про працю України не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові окладу. Оплата лікарняного за ці дні здійснюється на загальних підставах.

Детальніше...

Матеріальне забезпечення молодих спеціалістів

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2006 року № 1361 «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів» передбачено, що випускникам вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, визначених органами управління освітою, починаючи з 1 січня 2007 р. надається одноразова адресна грошова допомога в п'ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Виплату одноразової допомоги у 2014 році затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 8 вересня 2014 року № 1002 «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2014 році».

Детальніше...

Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги молодим вчителям

Підписано наказ «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2014 році», яким затверджений порядок надання одноразової адресної грошової допомоги випускникам, які у 2013-14 навчальному році здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю.
Відповідний наказ був погоджений з ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Документи:
Скачать файл (НАКАЗ МОН.pdf)НАКАЗ МОН.pdf[ ]212 Kb

Детальніше...

Зміни до порядку надання житлових субсидій з 1 жовтня 2014 року

Постановою від 06.08.2014р. № 409 « Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово – комунального обслуговування» затверджено соціальні норми житла ( для оплати користування житлом, централізованого та індивідуального опалення) та соціальні нормативи користування житлово – комунальними послугами .

Соціальну норму житла для надання субсидій встановлено у розмірі 13,65 кв.м площі на одну особу та додатково 35,22 кв.м на домогосподарство, тобто 48,87 кв.м на одну особу.

Постановою також внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 ( у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 року №1050), згідно з якими :

Детальніше...

З офіційних джерел