Соціально-економічний напрямок

Покроковий алгоритм складання штатного розпису навчального закладу

Штатний розпис є внутрішнім ( локальним) нормативно-правовим документом навчального закладу, що фіксує розподіл праці між працівниками; закріплює структурний та чисельний склад працівників, місячний і річний фонди заробітної плати; конкретизує перелік посад і професій; встановлює розмір основної заробітної плати щодо конкретної посади, професії, розміри надбавок і доплат.

Процес складання штатного розпису крок за кроком :

Детальніше...

Уряд змінив порядок призначення пільг за професійною ознакою

Кабінет Міністрів ухвалив Постанову від 9 липня 2014р. №242 , якою внесено зміни до Порядку надання пільг особам за професійною ознакою.

 

Зазначене рішення Уряду було розроблене на виконання Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Законом встановлено критерій для надання пільг особам за професійною ознакою — дохід пільговика (або сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу) не повинен перевищувати величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (у 2014 році — 1710 грн.).

Відтепер пільги, зокрема, з оплати житлово-комунальних послуг, надаватимуться залежно від середньомісячного сукупного доходу пільговика або сім’ї пільговика. Раніше при призначенні пільг враховувався лише дохід самого пільговика. Грошовий еквівалент такої пільги визначатиметься як різниця між величиною доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, та розміром середньомісячного доходу пільговика або сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу.

 

( За матеріалами Урядового порталу)

Визначення працівників, які мають переважне право на залишення на роботі

При скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праціпереважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці(пункт перший ст.42 КЗпП).

Детальніше...

Покроковий алгоритм

Дотримання керівником навчального закладу законодавства в частині змін умов праці педагогічних працівників у зв»язку зі зменшенням обсягу навчального навантаження на наступний навчальний рік

Зменшення обсягу навчального навантаження на наступний навчальний рік трудове законодавство розцінює як зміну істотних умов праці.

    Відповідно до ст.32 Кодексу законів про працю України керівник навчального закладу зобов»язаний додержуватися такого порядку щодо педагогічних працівників у яких буде змінений обсяг навчального навантаження на наступний навчальний рік:

    1. Керівнику закладу при встановленні вчителям навчального навантаження на новий навчальний рік необхідно дотримуватися принципу наступності роботи, викладання предметіву класах, групах (підпункт 6.3.1. Галузевої Угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки на 2011- 2015 роки).

Детальніше...

Дотримуємося умов оплати щорічних відпусток педагогічним працівникам

Обчислення середньої заробітної плати для оплати щорічних відпусток здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМ України від 8 лютого 1995р.№ 100 (із змінами, далі – Порядок).

Відповідно до пункту 86 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти обчислення середнього заробітку для оплати щорічних відпусток викладачів проводиться з розрахунку їх заробітної плати (у діючому порядку його обчислення) за даний навчальний рік (включаючи доплати та надбавки, оплату за години, що виконані понад установлене річне навантаження, середній заробіток, що зберігається за діючим законодавством), а також допомоги з приводу тимчасової непрацездатності. 

Згідно з пунктом 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки або виплати компенсації за невикористані відпустки.

Працівникові, який пропрацював менше року, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка.

Детальніше...

З офіційних джерел