Соціально-економічний напрямок

Якісна освіта та турбота про спілчан

Колегія 046

Питання своєчасної виплати заробітної платипрацівникам освіти  завжди є одним з основних.  Виходячи з цього  28 травня 2014 року , відбулося  спільне засідання колегії відділу освіти Веселинівської райради та розширене засідання президії районної організації профспілки з питань забезпечення виконання районної Угоди щодо питань оплати праці працівникам.                                           

Детальніше...

Оплата праці при тимчасовому виконанні вчителем обов’язків заступника директора з навчально-виховної роботи

Робота вчителя, на якого покладено виконання обов’язків тимчасово відсутнього заступника директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу вважається тимчасовим заступництвом.              

                                                                                   

Детальніше...

Пільговий проїзд студентів

Пільговий проїзд особам, які навчаються, гарантується статтею 9 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» та регулюється Порядком надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 р. № 541.                                        

                                        

Детальніше...

Про переважне право на залишення на роботі

Згідно зі статтею 42 Кодексу законів про працю України при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці.                                                                                           

Детальніше...

Право працівника на своєчасну та справедливу оплату праці: соціально - правові аспекти

Конституція України визначила обов'язок держави щодо утвердження, забезпечення і гарантування прав і свобод людини.  Складовою цього обов'язку є забезпечення державою соціальної спрямованості економіки, створення умов та гарантування можливостей для громадян заробляти собі на життя працею і своєчасно одержувати винагороду за працю (статті 13, 43 Конституції України).                                                                                   

Детальніше...

З офіційних джерел