Соціально-економічний напрямок

Основні державні соціальні гарантії з 1 грудня 2013 року

.

Порядок звільнення працівника за прогул

    Аналіз норм трудового законодавства свідчить, що керівник, який має намір звільнити працівника за прогул, слід належним чином зафіксувати порушення трудової дисципліни та заздалегідь подбати про доказову базу для захисту своїх прав на той випадок, якщо звільнений працівник звернеться з позовом до суду.

Процедуру звільнення за прогул необхідно проводити і документувати правильно, виконуючи усі дії відповідно до норм трудового законодавства.                                                                                  

Детальніше...

Пенсії за вислугу років педагогічним працівникам

Статтею 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.1991р.№1060-XІІ передбачені гарантії держави педагогічним, науково – педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів.

Поряд з іншими видами пенсій ( за віком, по інвалідності, у разі втрати годувальника) педагогічні працівники мають право ще на один вид пенсії – на пенсію за вислугу років.                                                                     

Документи:
Скачать файл (ВИТЯГ З ПЕРЕЛІКУ.doc)ВИТЯГ З ПЕРЕЛІКУ.doc[ ]42 Kb

Детальніше...

Затверджено нові кваліфікаційні характеристики професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів

    Міністерством освіти і науки України оприлюднено кваліфікаційні характеристики професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів. Про це йдеться у відповідному наказі освітнього відомства.

Детальніше...

Оплата праці педагогічним працівникам за групи продовженого дня

Відповідно до п. 20 Положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2009р.№1121, оплата праці вихователя та інших педагогічних працівників групи продовженого дня ( далі – ГПД) проводиться відповідно до законодавства. 

Детальніше...

З офіційних джерел